Liigitus
Koostisosad
- Saiatainas:
-
2.5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
1 tlkardemoni
-
soola
-
1 dlsuhkrut
-
1kanamuna
-
7 dlnisujahu
-
75 gvõid või margariini
- Täidis:
-
100 gtumedat šokolaadi
-
75 gvõid või margariini
-
4 slsuhkrut
- Määrimiseks:
-
kanamuna
- Peale:
-
pärlsuhkrut
Valmistamisjuhend
Valmista tainas. Murenda pärm käesoojas piimas ja sega ühtlaseks. Lisa maitseained, suhkur, muna ja osa jahust. Sega veidi aega. Lisa ülejäänud jahu ja pehme või ning sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.
Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm (läbimõõt 26 cm) küpsetuspaberiga. Rulli tainas jahuga kaetud laual kandiliseks plaadiks. Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil. Määri tainalehele pehme margariin ja šokolaad. Raputa peale suhkur. Keera tainas rulli. Lõika rullist 7–9 tükki. Pane need vormi, lõikepind ülespoole.
Kata rätikuga ja lase 15 minutit kerkida. Määri pind munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit.