Liigitus
Koostisosad
-
250 gbataati
-
2.5 dlfariinsuhkrut
-
3 dlnisujahu
-
1 tlkaneeli
-
0.5 tljahvatatud muskaatpähklit
-
2munakollast
-
0.8 dlrapsiõli
-
1 tlsöögisoodat
-
1 tlvanillisuhkrut
-
80 gpurustatud mandleid
-
0.5 purki(200 ml) kookospiima
-
2munavalget
Valmistamisjuhend
Kuumuta ahi 175 kraadini. Koori ja tükelda bataat. Keeda väheses vees küpseks (umbes 10 minutit). Kurna. Lisa pool suhkrukogust ja püreesta saumikseriga. Tõsta pott kõrvale. Sega kausis jahu, ülejäänud suhkur, kaneel ja muskaatpähkel. Tee segu keskele auk ja vala sinna munakollased, õli, sooda ja vanillisuhkur. Lisa mandlid, kookospiim ja bataadipüree. Sega. Vahusta munakollased tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult taigna hulka. Vala taigen võiga kokkumääritud ümmargusse keeksivormi, kuhu on raputatud kookoshelbeid. Küpseta ahju alumisel tasandil umbes 1 tund ja 15 minutit, kuni kook on valmis. Lase koogil enne kandikule tõstmist veidi jahtuda.