Baklažaanigratään
Meeldib
3 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Pearoog

Baklažaanigratään

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2
    baklažaani
  • 1 sl
    soola
  • 1 purk
    (250 g) mascarpone't
  • 1 dl
    piima
  • 1 dl
    riivjuustu
  • 1 purk
    (400 ml) pastakastet (tomati)
  • Praadimiseks:
  • õli
 

Valmistamisjuhend

Loputa baklažaanid ning eemalda osa koorest koorimisnoaga. Viiluta baklažaanid pikkupidi umbes sentimeetri paksusteks viiludeks. Laota viilud lõikelauale ja raputa peale soola. Tõsta peale puhas rätik, mis imab endasse baklažaanidest eralduva vedeliku. Lase 20 minutit seista.

Vajuta viilud kuivemaks. Prae viilusid kuumal õlisel pannil, nii et pind pruunistub. Sega kokku mascarpone, piim ja riivjuust. Tõsta kihiti vormi juustusegu, baklažaaniviile ja tomatikastet. Tõsta peale tomatikaste. Küpseta vormi 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.