
Liigitus
Apelsiniga maitsestatud pastinaagi-porgandisalat
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
Koostisosad
-
2(u 300 g) pastinaaki
-
500 gporgandit
-
1värske apelsin
-
1 tlsoola
-
2 slvedelat mett
-
2 tlköömneid
-
2 slrapsiõli
- Veel läheb vaja:
-
1 dlpurustatud Kreeka või India pähkleid
Valmistamisjuhend
Koori pastinaagid ja porgandid ning lõika need üsna õhukesteks sektoriteks. Tõsta juurikaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või madala äärega ahjuvormi. Pese apelsin korralikult sooja vee all puhtaks ja riivi selle koor väikeseaugulise riiviga. Pigista apelsinist mahl välja. Sega apelsinikoor ja -mahl, sool, mesi, köömned ja õli. Nõruta maitseainetesegu pastinaagi ja porgandi peale ning sega selliselt, et maitseained oleksid ühtlaselt laiali. Rösti ahju ülemises osas 225 kraadi juures umbes 25 minutit või kuni aedviljad on ilusat värvi ja pehmed. Kui aedviljad hakkavad liiga pruuniks minema, tõsta ahjuplaat madalamale. Raputa valmis juurikatele purustatud pähkleid. Serveeri rohelise salatiga või liha või kala kõrvale.