
Liigitus
Ahjulihapallid tomatikastmes
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Lihapalle saab muretult ahjus küpsetada ning ka küpsemisaeg on kõigest paarkümmend minutit. Tomatikaste annab lihapalliroale maitset ja mahlakust.
Koostisosad
-
400 gseguhakkliha
-
0.5 dlriivsaia
-
1 dllihapuljongit
-
1muna
-
0.5 dlriivitud parmesani
-
1küüslauguküüs
-
3 slhakitud peterselli
-
1 tlrosmariini
-
1 tlpunet
-
1 tlsoola
-
0.5 tlmusta pipart
- Peale:
-
riivsaia
- Kaste:
-
1sibul
-
2 sloliiviõli
-
1 purk(400 g) purustatud tomateid
-
0.5 dlvett
-
0.5 tlsoola
-
0.5 tlsuhkrut
-
0.5 tlmusta pipart
Valmistamisjuhend
Lase riivsaial lihapuljongis pisut paisuda. Lisa muna, riivitud parmesan, purustatud küüslauk ja maitseained. Lisa hakkliha ja sega tainas käsitsi ühtlaseks. Jäta maitsestuma ja tee niikaua valmis kaste.
Kuumuta hakitud sibul õlis pehmeks. Lisa püree, lase keema ning vala hulka ka purustatud tomatid ja vesi. Maitsesta ja lase veidi haududa. Vormi tainast suured lihapallid, veereta neid riivsaias ja pruunista kergelt õlisel pannil. Vala kaste ahjuvormi, lisa lihapallid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.