Ahjulihapallid tomatikastmes
Meeldib
6 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab veiseliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Veiseliha, Pearoog

Ahjulihapallid tomatikastmes

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Lihapalle saab muretult ahjus küpsetada ning ka küpsemisaeg on kõigest paarkümmend minutit. Tomatikaste annab lihapalliroale maitset ja mahlakust.

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    seguhakkliha
  • 0.5 dl
    riivsaia
  • 1 dl
    lihapuljongit
  • 1
    muna
  • 0.5 dl
    riivitud parmesani
  • 1
    küüslauguküüs
  • 3 sl
    hakitud peterselli
  • 1 tl
    rosmariini
  • 1 tl
    punet
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • Peale:
  • riivsaia
  • Kaste:
  • 1
    sibul
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 1 purk
    (400 g) purustatud tomateid
  • 0.5 dl
    vett
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.5 tl
    suhkrut
  • 0.5 tl
    musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Lase riivsaial lihapuljongis pisut paisuda. Lisa muna, riivitud parmesan, purustatud küüslauk ja maitseained. Lisa hakkliha ja sega tainas käsitsi ühtlaseks. Jäta maitsestuma ja tee niikaua valmis kaste.

Kuumuta hakitud sibul õlis pehmeks. Lisa püree, lase keema ning vala hulka ka purustatud tomatid ja vesi. Maitsesta ja lase veidi haududa. Vormi tainast suured lihapallid, veereta neid riivsaias ja pruunista kergelt õlisel pannil. Vala kaste ahjuvormi, lisa lihapallid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.