Printsessikook vaarikatäidisega
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keeruline valmistada, Varu aega

Printsessikook vaarikatäidisega

6 portsjonit
Varu aega
Keeruline valmistada

 

Martsipaniga kaetud mahlane printsessikook maitseb kui muinasjutt.

Lisa

Koostisosad

  • Koogipõhi
  • 4
    kanamuna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1 dl
    nisujahu
  • 0.8 dl
    kartulijahu
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 0.2 tl
    soola
  • Täidis
  • 5 dl
    vahukoort
  • 1 dl
    vaniljekastmepulbrit või vaniljepudingi pulbrit
  • 400 g
    vaarikamoosi
  • 200 g
    külmutatud vaarikaid
  • Võikreem
  • 100 g
    toasooja võid
  • 1 dl
    tuhksuhkrut
  • Lisaks
  • 1 dl
    piima
  • 1 tl
    vaniljesuhkrut
  • 250 g
    martsipani
  • Tuhksuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Esimeseks valmista koogipõhi. Pane ahi soojenema 225 kraadile. Sega omavahel läbi nisujahu, kartulijahu, küpsetusjahu ja sool. Klopi monad suhkruga tihedaks vahuks. Lisa jahusegu läbi sõela raputades munavahu hulka.

Kalla taigen ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures 5-7 minutit. Lase jahtuda.

Vahusta vahukoor ja vaniljekastmepulber pehmeks vahuks.

Võta ümar kuni 2-liitrise mahutavusega kauss ning vooderda see toidukilega. Lõika jahtunud biskviidist 3 erineva suurusega rõngast, millest väikseim katab kausi põhja ja suurim on sama läbimõõduga nagu kausisuu.

Sega omavahel piim ja vaniljesuhkur. Aseta kausi põhja kõige väiksem tainaketas. Immuta seda vaniljepiimaga ja kata poole vaarikamoosi ja vaarikatega. Tõsta nende peale pool vahukoorest. Aseta peale teine tainaketas ning immuta sedagi vaniljepiimaga. Lisa ülejäänud pool vaarikamoosist, vaarikatest ja vaniljekreemist. Tõsta kõige peale suurim tainaketas ning kata kaussi toidukilega. Jäta külmikusse mõneks tunniks tahenema.

Võikreemi valmistamiseks vahusta toasoe või tuhksuhkruga.

Võta kook külmikust, eemalda kaussi kattev kile ja kummuta kook serveerimisvaagnale. Eemalda ka põhja katnud toidukile. Määri võikreem koogi pinnale laiali.

Rulli martsipanimass ühtlaseks ümaraks plaadiks läbimõõduga u 35 cm. Kui martsipan kipub tööpinna ja tainarulli külge kleepuma, kasuta tavapärase jahu asemel veidi tuhksuhkrut. Tõsta martsipan koogi peale ja lõika üleulatuvad martsipaniääred noaga tasaseks. Kaunista kook tuhksuhkruga.