Pohla-kohupiimapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Marjad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Pohla-kohupiimapirukas

20 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    piima
  • 0.5
    pulka (25 g) pärmi
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    kardemoni
  • 1
    kanamuna
  • 8 dl
    nisujahu
  • 100 g
    margarini
  • Täidis:
  • 2 purki
    (à 250 g) vanillikohupiima
  • 2
    kanamuna
  • 1 dl
    suhkrut
  • 2.5 dl
    külmutatud pohlasid
  • 1 sl
    kartulitärklist
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Murenda ja lahusta pärm käesoojas piimas. Sega hulka suhkur, maitseained, muna ja osa jahust. Sega korralikult läbi. Lisa vähehaaval ülejäänud jahu ja pehme margariin. Sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.

Tõsta 1/5 tainast kõrvale, et teha piruka peale ruudustik. Laota lauale puhas rätik ja selle peale leht küpsetuspaberit. Rulli tainas jahusel küpsetuspaberil õhukeseks kandiliseks leheks. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Vajuta nii, et servad tõusevad pisut kõrgemale.

Sega kausis kokku kohupiim, muna ja suhkur. Määri segu taina peale. Rulli ülejäänud tainast õhukesi ribasid. Pane need risti-rästi piruka peale. Määri piruka servad ja ruudustik lahtiklopitud munaga.

Sega kausis kokku jäised pohlad ja kartulitärklis. Raputa segu ruudustiku vahele. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas 20–25 minutit.