
Liigitus
Peened mokapalad
25 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Stiilsed mokapalad sobivad kõigiks kodupidudeks: paku kas või emadepäeval või ülikooli lõpetamise puhul. Kaunista valmis mokapalad kakaopulbriga.
Koostisosad
-
200 gvõid
-
2 dlpiima
-
4muna
-
3 dlsuhkrut
-
5 dlnisujahu
-
0.5 dlkakaopulbrit
-
3 tlküpsetuspulbrit
-
1 slvanillisuhkrut
- Glasuur:
-
2 dlvahukoort
-
0.5 dlkanget kohvi
-
1 dlsuhkrut
-
2 tlkartulitärklist
-
2munakollast
-
2 tlvanillisuhkrut
-
125 gvõid
Valmistamisjuhend
Sulata kastrulis või, lisa piim. Sega omavahel kuivained. Vahusta munad ja suhkur vahuks. Sega vahu hulka või ning sõelu hulka kuivained. Sega ettevaatlikult.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui soovid paksemaid mokapalasid, kasuta väiksemat nelinurkset ahjuplaati. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, paksemat põhja umbes 25 minutit.
Valmista glasuur. Mõõda kastrulisse kohv, suhkur, munakollased ja kartulitärklis. Kuumuta segades, kuni kissell pakseneb. Ära lase keema tõusta. Lisa vanillisuhkur ja lase maha jahtuda, vahepeal segades. Lisa tükkhaaval pehme või, samal ajal elektrimikseriga segades. Vahusta, kuni glasuur on hele ja kohev.
Kata jahtunud koogipõhi glasuuriga ja lõika tükkideks. Soovi korral sõelu peale pisut kakaopulbrit.