Liha-kartulivorm
Meeldib
3 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Jõulud, Suhkruvaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Pearoog

Liha-kartulivorm

4-le inimesele
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Kaua ahjus hautatud liha-kartulivorm on suurepärane roog sügisõhtuteks, kui pole kiire.

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    põrsa küljeliha viilusid
  • 5
    kartulit
  • 1
    suur sibul
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    purustatud musta pipart
  • 4 dl
    piima
  • 1
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Koori ja viiluta kartulid ja sibul. Lao ahjuvormi põhjale kolmandik küljetükkidest. Lao peale sibulat ja kartulit ning maitsesta soola ja pipraga. Tee veel kaks samasugust kihti. Kata pind kartuliviiludega. Sega kokku piim ja muna. Vala segu vormi. Küpseta 250-kraadises ahjus 30 minutit. Langeta temperatuur 200 kraadini ja küpseta veel 1,5 tundi.

Lõpupoole kata ahjuvorm fooliumiga. Lülita ahi välja ja lase veel 15 minutit haududa.