Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
4kanamuna
-
1.5 dlsuhkrut
-
1 dlnisujahu
-
1 dlkartulitärklist
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
1 tlvanillisuhkrut
-
2 slkakaopulbrit
- Täidis:
-
3 dlkoort
-
0.5 dlapelsinimahla
-
1apelsini koor
-
2apelsini tükeldatuna
-
4želatiinilehte
-
0.5 dlsuhkrut
- Niisutamiseks:
-
1.2 dlapelsinimahla
- Kaunistuseks:
-
4 dlkoort
-
nahata lõigatud apelsiniviile või
-
kumkvaate
-
šokolaadimune
Valmistamisjuhend
Valmista suhkrukook. Vahusta kanamunad ja suhkur heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kakaopulber ning sõelu need vahustatud munale. Sõelu jahusegu ettevaatlikult segades muna-suhkruvahu hulka. Vala taigen võiga määritud koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 40 minutit.
Täidis:
Valmista täidis. Leota želatiinilehti külmas vees umbes 15 minutit. Vahusta vahukoor. Pese apelsin kuuma vee all korralikult puhtaks. Riivi koor. Koori ja tükelda kaks apelsini väikesteks tükkideks. Sega vahustatud koorele apelsinimahl, riivitud apelsinikoor, apelsinitükid ja suhkur. Leota želatiinilehti väheses kuumas vees, kuni need on leiged, ja lisa vahustatud koorele.
Tordi kokkupanek:
Pane tort kokku. Lõika põhi kolmeks kihiks. Niisuta põhjasid apelsinimahlaga ja määri täidis põhjade peale. Lase maitsetel veidi aega imenduda. Kui serveerid torti samal päeval, kasuta niisutamiseks 1,5 dl apelsinimahla. Vahusta kaunistamiseks koor ja määri see tordi pinnale. Kasuta soovi korral tordikaunistusi ja kata koogi pind nahata apelsiniviiludega või hästi pestud kumkvaatidega. Serveeri koos šokolaadimunadega.