
Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
3.5 dlpiima või vett
-
1 tlsoola
-
2 tlpunet
-
1 slsiirupit
-
0.3 pakkipärmi (u 17 g)
-
1.5 dlkaerahelbeid
-
7 dlkukli- või sepikujahu
-
3 slõli, sulatatud margariini või võid
- Lisaks:
-
1muna
-
0.5 dlriivitud parmesani
Valmistamisjuhend
Sega leigesse vette sool, oregano, siirup ja pärm. Lisa kaerahelbed ja nii palju jahu, et tekib pehme tainas. Sõtku tainas sitkeks. Sõtkumise lõpupoole lisa rasvaine. Kata tainas rätikuga ja lase 45–60 minutit kerkida.
Kummuta tainas lauale ja sõtku õhk välja. Jaga tainas 14 väikseks osaks. Vormi tükid kukliteks ja lao 10 kuklit pikliku leivavormi põhja. Tõsta 4 kuklit peale. Määri saia munaga ja raputa peale riivitud parmesani. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Küpsetamise poole peal kata leib kahekordse küpsetuspaberiga.