Õuna-pohlapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Puuviljad, Marjad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Õuna-pohlapirukas

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 125 g
    võid või margariini
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 3.5 dl
    nisujahu
  • soola
  • Õuna-pohlatäidis:
  • 3
    õuna
  • 50 g
    võid
  • 1 dl
    fariinsuhkrut
  • 1 tl
    kaneeli
  • 0.5 tl
    jahvatatud nelki
  • 1.5 dl
    pohli
  • Serveerimiseks:
  • vanillijäätist
 

Valmistamisjuhend

Vahusta pehme margariin ja suhkur, lisa muna. Lisa jahu ja veidi soola. Sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja tõsta 30–60 minutiks külmkappi. Koori õunad ja lõika sektoriteks, eemalda seemnekoda. Sulata või ja suhkur malmpannil. Kuumuta paar minutit, kuni segu on kuldpruun. Ära lase kõrbema minna. Lisa kaneel ja nelk.

Säti õunasektorid ja pohlad pannile või-suhkrusegu peale. Rulli tainas jahusel alusel kettaks. Tõsta tainaketas täidise peale ja vajuta servad tihedalt kinni. Torka tainasse kahvliga augud. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni tainas on küps. Eralda servad noaga, oota pisut ja kummuta küpsetis ettevaatlikult kandikule. Paku juurde vanillijäätist.