Kreekapärased ahjukartulid
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Gluteenivaba, Suhkruvaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Vahemere, Euroopa, Pearoog

Kreekapärased ahjukartulid

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1.2 kg
    kartuleid
  • 3 sl
    oliiviõli
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • soola
  • 0.5 tl
    punet
  • 200 g
    fetajuustu
 

Valmistamisjuhend

Pese ja koori kartulid ning lõika sektoriteks. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit, kuni kartulid on pehmed. Kurna ning lase kuivaks auruda. Vala kartulid ahjuplaadile ning piserda üle oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Tõsta kartulid ahjust välja ning riivi peale küüslauku ja sidrunikoort. Maitsesta soola ja punega. Tükelda fetajuust ja puista kartulitele. Küpseta veel 5 minutit. Serveeri soojalt.