Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂
Kõik grillimiseks vajalik ühest kohast! Vaata grillimise tooteid siit 🍖♨️🔥🥩🥓🍳 Ajavahemikus 29.04-30.04 toome kaubad sulle koju kõigest 2,00€ eest!
Hea ePrisma klient! 01.05 on kojuveo teenus suletud. Palume vabandust võimalike ebamugavuste pärast.

Lihavõttenädalal kasvab valgete munade müük 2,6 korda

Nädala lõpus tähistatakse ülestõusmispühi, mis meelitab inimesi küpsetama ja katsetama erinevaid lihavõtteroogasid. Igal aastal kasvab hüppeliselt valgete munade müük, lihavõtete eel lausa 2,6 korda võrreldes tavaperioodiga Prisma Peremarketi kauplustes.

„On ootuspärane, et lihavõtete eel ja ajal kasvab nõudlus valgete munade järele. Veidi üllatuslikum on see, et suuremat huvi tuntakse ka vutimunade vastu, mida kasutatakse erinevates roogades,“ sõnas Prisma Peremarketi sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru. „Kaks korda rohkem ostetakse võid, mis on jõuluperioodi müügitasemetega võrdväärne. Samuti kahekordistub paljude piimatoodete, näiteks kohupiimakreemide, pashade ja muu, müük,“ lisas Niitaru.

Sarnaselt teistele riigipühadele kasvavad ka vahukoore ja pärmi müügimahud, mis viitab sellele, et pühadel ajal armastavad inimesed kodus ise küpsetada. Tarbijad, kes kodus ei küpseta, ostavad lihavõtteperioodil pagaritoodete kategoorias erinevad kohupiimaküpsetised.
„Eriti armastatud on sellel hooajal pasha-kook, pasha ja lihavõttesai ehk kulitš, mille populaarsus kasvab veelgi slaavi lihavõtete ajal.  Prisma Tallinna hüpermarketites asuvates Fazeri pagarikodades pakume ka käsitööna valmistatud kulitšit. Lisaks leiavad huvilised hüpermarketitest ka väga eksklusiivse toote – käsitööna valminud puidust pashavormi,“ ütes Kaimo Niitaru.

Prisma sortimendis on ainsana Eestis kättesaadav ka Soome pühaderoog mämmi. Mämmi on valmistatud rukkijahust ja rukkilinnasest ning seda süüakse tavaliselt suhkru ja külma koore või piimaga. S-grupi müügiandmed näitavad, et mämmi läheb eriti hästi kaubaks Etelä-Savo ja Kainuu piirkonnas ning seda naudivad sagedamini vanemad põlvkonnad kui noored. Mämmi populaarsus on Soomes aasta-aastalt üsna muutumatuna püsinud. Traditsioonilise hõrgutise valik on viimastel aastatel kasvanud ning seda leiab nüüd mitmes suuruses ja erinevate maitsetega, näiteks vanilje, soolakaramelli ja lagritsa.

Lihavõttepühade ajal maiustavad soomlased lisaks mämmile ja ohtrale šokolaadile ka erinevate lambalihatoodete, värske kala, hooajalise spargli ja lihavõttepelmeenidega. Paljude soomlaste jaoks on lambaliha lihavõttepühade toidulaua lahutamatu osa: umbes pool aastasest lambaliha kilomüügist tehakse lihavõtete paiku. Nõudlus värske kala järele suureneb lihavõttepühade ajal nii Eestis kui ka Soomes ning seepärast pakume ka Prisma kliendile sel perioodil hea hinnaga punast kala.

Lihavõttenädal on naistepäeva kõrval tulbimüügi üks aktiivsemaid nädalaid, kuid lillevalikuga saab sõna otseses mõttes ka mängida. Näiteks Prismas müüdavad LEGO sarja kollased nartsissid, lootos või orhidee on lõbus ja kauakestev pilgupüüdja ka kodusisustuses. Soomes on kodu kaunistamine lihavõtete ajal väga populaarne ning viimastel aastatel on suurenenud käsitöötarvete, nagu dekoratiivsuled, paberiliim ja teip, müük. Mullu kasvasid palmipuudepühale eelneval nädalal S-grupi kauplustes liimide ja teipide müügimahud eelmiste nädalatega võrreldes umbes 50 protsenti.

Vaata Prisma lihavõttepakkumisi siit.