Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂
Kõik grillimiseks vajalik ühest kohast! Vaata grillimise tooteid siit 🍖♨️🔥🥩🥓🍳 Ajavahemikus 29.04-30.04 toome kaubad sulle koju kõigest 2,00€ eest!
Hea ePrisma klient! 01.05 on kojuveo teenus suletud. Palume vabandust võimalike ebamugavuste pärast.

Esimese supermarketina Eestis sai Roo Prisma LEED-sertifikaadi. See on tunnistus hoone keskkonnasõbralikkusest ja energiatõhususest.

Kinnisvaraarendusega tegeleva ettevõtja Marko Kulli firmale Millerhawk kuulub Harku järve ääres ühekorruseline kaubandushoone, kus peamiseks üürnikuks on Prisma. „Baltimaades on sertifitseeritud või sertifitseerimisel kokku 90 hoonet. Jaekaubandushoonetest on Roo Prisma esimene supermarket, mis sai LEED Retail sertifikaadi,“ lausus Millerhawk OÜ juhatuse esimees Marko Kull.

„Rohesertifikaadi olemasolu muutub kinnisvaravaldkonnas üha olulisemaks nii arendajatele, finantseerijatele kui ka üürnikele, sest järjest rohkem pööratakse tähelepanu nii hoonete keskkonnasõbralikkusele ning energiatõhususele. Hoones peab olema hea töötada ja ka klientidele peab seal mugav olema,“ rääkis Kull pressiteate vahendusel.

Turvalise ja jätkusuutliku keskkonna loomisele keskendunud ettevõte Forus nõustab erinevaid ettevõtteid ja hoone omanikke sertifikaadile kvalifitseerumiseks. Foruse energiatõhususe osakonna juht Kairi Nõulik kinnitas, et lisaks ärihoonetele tunnevad LEED sertifitseerimise vastu järjest enam huvi jaekaubandusettevõtted, mis on rõõmustav.

„LEED sertifitseerimisel saab hoone punkte erinevates kategooriates. Üks oluline näitaja on hoone energiakasutus – kütmine, jahutus ning elektri tarbimine,“ selgitas Kairi Nõulik. Tema sõnul tõi Roo Prismale palju olulisi punkte keskkonnasõbralik külmaseadmete kasutus. Seal kasutatakse looduslikku ning veeauruvaba külmainet, millel on osooni kahandav koefitsient ning mõju globaalsele soojenemisele väga madal. Efektiivsemaks energia kasutamiseks ja hoone kütmiseks taaskasutatakse ka sama jahutussüsteemi jääksoojust.

Lisaks teeb Roo Prisma teeb veel eriliseks, et seal kasutatakse rohelist elektrit – kogu elekter tuleb taastuvatest energiaallikatest. Samuti peab Kairi Nõulik jaekaupluse valgustussüsteemi üheks tõhusamaks, mida tänapäeval kaubandushoonetes näeb.