Uus ePrisma testversioon on avalik. Tule ja testi meie tulevast epoodi (hetkel veel tellida ei saa) ning anna tagasisidet. Töötame kõvasti, et avada võimalus toodete tellimisele ja pakkuda muid funktsioone! 🙂
Kõik grillimiseks vajalik ühest kohast! Vaata grillimise tooteid siit 🍖♨️🔥🥩🥓🍳 Ajavahemikus 29.04-30.04 toome kaubad sulle koju kõigest 2,00€ eest!
Hea ePrisma klient! 01.05 on kojuveo teenus suletud. Palume vabandust võimalike ebamugavuste pärast.

Prisma supermarketite hooned Tiskres ja Maardus pälvisid rangete keskkonnasäästlikkuse standardite täitmise eest LEED-sertifikaadi.

Arendaja Capital Milli tegevjuht Kaarel Loigu sõnul on jätkusuutlike lahendustega A-energiaklassi hoonetest kujunenud arendajale uus kohustuslik tase ning Capital Mill soovib roheliselt mõeldes sertifitseerimisnõuete osas igati sammu käia.

LEED-sertifitseerimisel saab hoone punkte erinevates kategooriates, kus üheks oluliseks näitajaks on hoone energiakasutus – kütmine, jahutus ning elektri tarbimine. Kaarel Loigu sõnul kasutavad Maardu ja Tiskre Prismad keskkonnasõbralikke külmaseadmeid. Seal kasutatakse looduslikku ning veeauruvaba külmainet, millel on osooni kahandav koefitsent ning mõju globaalsele soojenemisele väga madal. Efektiivsemaks energia kasutamiseks ja hoone kütmiseks taaskasutatakse ka sama jahutussüsteemi jääksoojust.

Prisma supermarketitel aitas sertifikaadini jõuda turvalisusele ja jätkusuutlikkusele panustav ettevõte Forus, mis oli kogu protsessis partnerina ning konsultandina juures. Foruse energiatõhususe osakonna juht Kairi Nõulik lausus, et hoone kütmiseks on kõige keskkonnasõbralikum kasutada fossiilkütuse asemel tõhusat kaugkütet või maasoojuspumpa, milles CO2 jalajälg on madalam. Näiteks Maardu Prisma asub tõhusas kaugkütte piirkonnas ning see tõi hoonele sertifitseerimisel lisapunkte.

Samuti märkis Kairi Nõulik, et ta peab Prismade valgustussüsteemi samuti üheks tõhusamaks, mis tänapäeval kaubandushoonetes näeb. Lisaks eeltoodud meetmetele paigaldati Tiskre Prisma katusele päikesepaneelid.

Maardus Keemikute tee 43 asuv Prisma avati 2022. aasta suvel. Investeeringu suuruseks oli ligemale 4,5 miljonit eurot. Maardu Prisma kõrvale rajati ka laadimispunkt elektriautodele. Tiskres Liiva tee 61 asuv Prisma avas uksed mullu sügisel. Selle keskuse rajamise koguinvesteeringuks oli ligi 4,5 miljonit eurot.