Meeldib
3
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
2 purki(285/170 g) eelkeedetud kikerherneid
-
1sibul
-
2küüslauguküünt
-
1 slõli
-
tükk värsket ingverit
-
1 tlvürtsköömneid
-
0.2jahvatatud nelki
-
0.2 tlkaneeli
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
4 slkooritud mandleid
-
2 slnisujahu
-
0.5sidruni riivitud koor
- Frittimiseks:
-
rapsiõli
Valmistamisjuhend
Loputa ja nõruta kikerherned. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Kuumuta sibul õlis klaasjaks. Sega hulka riivitud ingver ja maitseained.
Purusta mandlid lõiketeraga köögikombainis. Lisa hulka kikerherned, sibulad, jahu ja sidrunikoor. Töötle ühtlaseks veidi krobeliseks massiks. Vormi massist paari teelusikatäie suuruseid palle.
Kuumuta malmpotis õli ja friti palle 3–4 minutit. Jälgi, et õli liigselt ei kuumene, muidu muutuvad falafelid pealt tumedad ja seest toored.