Viigimarja-hapupiimakook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Uus aasta, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi

Viigimarja-hapupiimakook

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    (1 pakk) kuivatatud viigimarju
  • 1 dl
    vett
  • 125 g
    margariini
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 2
    kanamuna
  • 3.5 dl
    nisujahu
  • 1 sl
    piparkoogimaitseainet
  • 1.5 tl
    soodat
  • 0.8 dl
    hapupiima
  • Vormi sisse:
  • margariini
  • riivsaia
 

Valmistamisjuhend

Eemalda viigimarjade kõvad varred. Lõika kääridega väikesteks tükkideks. Keeda vees pehmeks. Püreesta ja lase jahtuda.

Vahusta margariin ja suhkur. Lisa ühekaupa munad, pidevalt edasi vahustades. Sega kokku kuivained. Sega margariinivahu hulka kuivained, viigimarjapüree ja hapupiim. Määri koogivorm (u 1,2 l) või 6 väiksemat vormi.

Kalla tainas vormi ja tasanda pind lusikaga. Tõmba taina keskele lusikaga süvend, et kook kerkiks ühtlaselt. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas olenevalt koogi/kookide suurusest 30–45 minutit.