Vatruska
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Piimatooted, Muna, Juur- ja köögiviljad, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Vene, Eelroog

Vatruska

20 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Kas oled juba maitsvaid vatruskaid maitsnud? Vatruskad on tuntud küpsetis nii Karjala kui ka Vene köögis. Paku vatruskate juurde munavõid.

Lisa

Koostisosad

  • 800 g
    jahuseid kartuleid
  • 25 g
    võid
  • 1 tl
    soola
  • 1 dl
    nisujahu
  • 1
    kanamuna
  • Täidis:
  • 6 dl
    vett
  • 1 tl
    soola
  • 2.5 dl
    pudruriisi
  • 50 g
    võid
  • Määrimiseks:
  • 1 dl
    sulavõid
 

Valmistamisjuhend

Pese kartulid ja keeda koos koorega küpseks. Kartulite keemise ajal tee valmis riisitäidis. Lase vesi keema, maitsesta soolaga. Lisa riis ja hauta kaane all umbes 15 minutit. Lisa või ja lase täidisel jahtuda.

Koori kartulid ja vajuta pudruks. Lisa või ja sool, lase segul jahtuda. Sega tainasse käsitsi jahu ja muna. Vormi tainas jahuga kaetud laual pikaks kangiks. Jaga kang umbes 20 tükiks. Vajuta jahused tainatükid umbes 10 cm läbimõõduga ketasteks.

Tõsta igale kettale lusikatäis täidist. Voldi poolkuu kujuliseks ja vajuta servad kinni kas kohvitassi või noaga. Tõsta vatruskad küpsetuspaberile ja koos paberiga ahjuplaadile. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Määri sulavõiga. Paku juurde munavõid.