Värske spinatisupp  pošeeritud munadega
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Sisaldab muna, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Juur- ja köögiviljad, Muna, Taimetoit, Supp

Värske spinatisupp pošeeritud munadega

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • Spinatisupp:
  • 500 g
    värsket spinatit
  • 2 sl
    võid või margariini
  • 0.5 dl
    nisujahu
  • 1 l
    vett
  • 2
    köögiviljapuljongikuubikut
  • veidi purustatud musta pipart
  • 0.5 tl
    kuivatatud majoraani
  • Pošeeritud munad:
  • 4
    kanamuna
  • 1.5 l
    vett
  • 1 sl
    söögiäädikat
  • 2 tl
    soola
 

Valmistamisjuhend

Loputa spinat. Eemalda kõlbmatud lehed ja kõvad leherootsud. Haki spinat.

Kuumuta liiter vett potis keemiseni. Lisa 1 tl soola ja spinat. Keeda 5 minutit. Kurna spinat ja nõruta hoolikalt.

Sulata potis rasv ja kuumuta selles spinatilehti. Puista pidevalt segades lehtede sekka jahu. Lisa vesi ja puljongikuubikud. Keeda 10 minutit.

Püreesta supp nuimiksriga. Lisa must pipar, majoraan ja koor. Maitsesta. Serveeri supp pošeeritud munadega.

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa äädikas ja sool. Lase veel õrnalt mullitades keeda. Löö üks muna korraga tassi. Sega vett vispliga ning vala muna pinna lähedalt õrnalt vette. Keeda mune ükshaaval umbes 3 minutit ning tõsta vahukulbiga taldrikule.