Väikesed mustikakakud
Meeldib
3 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Vegan, Jõulud, Lihavõtted, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid

Väikesed mustikakakud

5 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 150 g
    margariini
  • 1 dl
    kristall-roosuhkrut
  • 3.5 dl
    rukkipüüli (peent täistera rukkijahu)
  • Lisaks:
  • 5 dl
    mustikaid
  • 1 dl
    kookoshelbeid
  • 1 sl
    kartulitärklist
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 0.5 tl
    jahvatatud kardemoni
  • 1 sl
    margariini vormide määrimiseks
 

Valmistamisjuhend

Sega margariin, suhkur ja rukkijahu sõrmede vahel ühtlaseks tainaks. Kui tainas on vedel, lisa jahu. Pane kolmandik tainast kaante jaoks kõrvale. Vajuta ülejäänud tainas väikeste määritud vormide põhjale ja äärtesse. Sega kausis kokku mustikad, kookoshelbed, kartulitärklis, suhkur ja kardemon. Pane segu vormidesse. Rulli ülejäänud tainas leheks ning lõika sellest ümmarguse vormiga kettaid. Tõsta kettad vormide peale kaanteks. Tõsta vormid ahjuplaadile ja vajuta kaantesse kahvliga augud. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit. Paku vanillijäätise või vanillikastmega.