Tsitruselised piparkoogid
Meeldib
3 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Taimetoit, Vegan, Jõulud, Keskmine raskusaste, Varu aega, Uus aasta, Sisaldab teravilja, Sisaldab tsitruseid

Tsitruselised piparkoogid

40 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Sidrun ja apelsin annavad piparkookidele värske maitse. Serveeri tsitruselisi piparkooke kohvi või tee kõrvale. Sobivad suurepäraselt ka jõulude ajal kinkimiseks!

Lisa

Koostisosad

  • 1.5 dl
    siirupit
  • 2 dl
    suhkrut
  • 0.8 dl
    vett
  • 150 g
    margariini
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • 1
    apelsini riivitud koor
  • 1.5 spl
    piparkoogimaitseainet
  • 2 tl
    söögisoodat
  • 8 dl
    nisujahu
 

Valmistamisjuhend

Kuumuta kastrulis keemiseni siirup, suhkur ja vesi. Tõsta kastrul tulelt ja sega hulka margariin, riivitud apelsini- ja sidrunikoor ning piparkoogimaitseaine. Lase jahtuda. Sega kokku jahu ja sooda ning lisa tainale. Sega ühtlaseks massiks. Tainas võib jääda pehmeks, kuna see taheneb külmas seistes. Kata tainas toidukilega ning lase öö läbi külmkapis seista. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas jahuga kaetud laual portshaaval õhukesteks plaatideks. Liiguta tainaplaati, kuni see lauapinnast lahti lööb, ning tee tainast vormide abil piparkoogid. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 6–8 minutit.