Tosca kook õunaga
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Tosca kook õunaga

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Riivitud sügisesest õunasaagist saab Tosca-kattega mahlase õunakoogi.

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 100 g
    võid või margariini
  • 3 dl
    nisujahu
  • 0.5 tl
    soola
  • 1
    kanamuna
  • Täidis:
  • 1 kg
    õunu
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 1 dl
    suhkrut
  • 2 sl
    nisujahu
  • Tosca-kate:
  • 100 g
    võid
  • 1 dl
    suhkrut
  • 100 g
    mandlilaaste
  • 1 sl
    piima või koort
  • 1 sl
    nisujahu
 

Valmistamisjuhend

Sega kokku pehme rasvaine ja jahu. Lisa sool ja muna, sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 22–24 cm) põhjale ja servadele. Tõsta koogivorm täidise tegemise ajaks külma. Pese õunad, kuid ära koori, riivi jämeda riiviga. Sega riivõuna hulka sidrunimahl, suhkur ja nisujahu. Kalla õunasegu tainapõhjale.

Küpseta kooki 200-kraadise ahju keskosas 25 minutit. Keeda Tosca-katte koostisaineid kastrulis paar minutit, kuni segu pisut pakseneb. Tõsta kate lusikaga koogi peale ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni pind on ilus pruunikas. Lase koogil jahtuda.