
Liigitus
Tosca kook õunaga
12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Riivitud sügisesest õunasaagist saab Tosca-kattega mahlase õunakoogi.
Koostisosad
- Tainas:
-
100 gvõid või margariini
-
3 dlnisujahu
-
0.5 tlsoola
-
1kanamuna
- Täidis:
-
1 kgõunu
-
1 slsidrunimahla
-
1 dlsuhkrut
-
2 slnisujahu
- Tosca-kate:
-
100 gvõid
-
1 dlsuhkrut
-
100 gmandlilaaste
-
1 slpiima või koort
-
1 slnisujahu
Valmistamisjuhend
Sega kokku pehme rasvaine ja jahu. Lisa sool ja muna, sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 22–24 cm) põhjale ja servadele. Tõsta koogivorm täidise tegemise ajaks külma. Pese õunad, kuid ära koori, riivi jämeda riiviga. Sega riivõuna hulka sidrunimahl, suhkur ja nisujahu. Kalla õunasegu tainapõhjale.
Küpseta kooki 200-kraadise ahju keskosas 25 minutit. Keeda Tosca-katte koostisaineid kastrulis paar minutit, kuni segu pisut pakseneb. Tõsta kate lusikaga koogi peale ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni pind on ilus pruunikas. Lase koogil jahtuda.