Tomatipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Suvi, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog, Pearoog

Tomatipirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 75 g
    margariini
  • 100 g
    soolaküpsiseid
  • 1 dl
    nisujahu
  • Täidis:
  • 1 karp
    (200 g) maitsestamata toorjuustu
  • 2 dl
    riivitud parmesani
  • 1
    muna
  • 1
    küüslauguküüs
  • 0.5 tl
    tüümiani
  • 3
    suurt tomatit
  • 2 sl
    oliiviõli
  • veidi purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Sulata rasv. Purusta soolaküpsised köögikombainis ja sega jahuga. Lisa rasv ja töötle ühtlaseks seguks. Laota küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi (läbimõõduga 24 cm) põhjale ja veidi ka servadele.

Sega toorjuust kahvliga. Lisa riivitud parmesan, muna, riivitud küüslauguküüs ja tüümian ning sega ühtlaseks. Tõsta juustusegu väikeste kuhjadena küpsisesegust pirukapõhjale. Laota segu märja lusika abil ühtlaselt laiali. Lõika tomatid õhukesteks viiludeks ja aseta pirukale. Vala pinnale oliiviõli ja maitsesta vähese pipraga.

Küpseta ahju keskmises osas 175 kraadi juures umbes 30 minutit. Enne lahti lõikamist lase jahtuda.