Tallepraad ja pirnikaste
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Lambaliha, Sisaldab sojat, Sisaldab liha, Sisaldab lambaliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba

Tallepraad ja pirnikaste

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    maitsestatud tallepraadi
  • 2 dl
    lihapuljongit
  • Pirnikaste:
  • 1
    värske pirn
  • 1 dl
    küpsetusleent
  • 2 dl
    õunamahla
  • 1 sl
    maisitärklist
  • 1 dl
    koort
  • 1 sl
    magusat sojakastet
  • soola
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Tõsta praad ahjuvormi ja lükka lihatermomeeter prae kõige paksemasse kohta. Kalla peale lihapuljong. Küpseta 125-kraadise ahju alumises osas, kuni liha sisetemperatuur on 75 kraadi. Küpsetamise vältel kasta praadi paar korda puljongiga.

Võta praad ahjust välja ja mähi hetkeks fooliumisse tõmbama. Valmista kaste. Koori pirn, eemalda seemnekoda ja vars. Riivi pirn. Mõõda kastrulisse 1 dl küpsetusleent. Sega maisitärklis tilga õunamahlaga. Lisa kastrulisse ülejäänud õunamahl, pirn, koor ja sojakaste. Keeda umbes 5 minutit. Sega tärklisesegu peenikese joana kastme hulka ja keeda mõni minut. Püreesta ja maitse. Eemalda praelt võrk ja lõika praad viiludeks.