Takopirukad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Aasia, Veiseliha, Sisaldab liha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Piknik

Takopirukad

25 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 4 dl
    nisujahu
  • 250 g
    margariini
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 purk
    (250 g) kohupiima
  • Täidis:
  • 0.8 dl
    pikateralist riisi
  • 250 g
    veisehakkliha
  • 0.8 tl
    soola
  • 2 sl
    takomaitseainet
  • 1 tl
    tšillipastat
  • 0.5
    punast paprikat
  • 100 g
    maitsestatud toorjuustu
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Sega rasvaine, jahu ja küpsetuspulber sõrmedega purutaina taoliseks massiks. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks tainaks. Mähi tainas toidukilesse ja tõsta külmkappi.

Keeda riis pakendi õpetuse järgi. Pruunista ja maitsesta hakkliha. Tõsta pann pliidilt. Haki paprika, lisa koos toorjuustuga hakklihale ning sega. Lase jahtuda.

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks plaadiks ja lõika sellest ümmarguse vormiga (läbimõõt u 10 cm) kettad. Tõsta igale kettale lusikatäis täidist. Venita tainas kolmest servast täidise kohale ja pigista servad kokku. Määri munaga. Küpseta 225-kraadises ahjus 10-12 minutit.