Suitsukartulid ja heeringa-õunasalsa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Kala, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Jaanid, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Juur- ja köögiviljad, Grill, Salat

Suitsukartulid ja heeringa-õunasalsa

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Suitsuta keedukartulid suitsutuskotis ning paku koos värske ja suvise heeringa-õunasalsaga. Suitsutatud kartulid ja salsa sobivad hästi kergeks eineks või näiteks kalaroa juurde.

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    keedetud värskeid kartuleid
  • 1 sl
    oliiviõli
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Heeringa-õunasalsa:
  • 80 g
    (1 pakk) marineeritud heeringafileesid
  • 1
    hapu õun
  • tükk kurki
  • tükk porrulaugu rohelist osa
  • 1 dl
    crème fraîche´i
  • Lisaks:
  • 1
    suitsutuskott grillimiseks
 

Valmistamisjuhend

Valmista salsa. Loputa heeringafileed ja lõika väikesteks tükkideks. Koori õun ja lõika samuti väikesteks tükkideks. Loputa kurk ja porru üle ning peenesta ka need. Sega salsa koostisained kokku ja tõsta külma.

Kalla keedukartulid kaussi ning sega õli ja maitseainetega läbi. Pane kartulid suitsutuskotti ja sulge kott hoolikalt. Tõsta suitsutuskott õigetpidi kuumale grillrestile. Vähenda pisut kuumust ja grilli umbes 15 minutit.

Võta kott grillilt ja lase enne avamist 10 minutit tõmmata. Ava kott ettevaatlikult ja paku kartuleid heeringa-õunasalsaga.