Liigitus
Koostisosad
- Taigen:
-
100 gvõid või margariini
-
3 dlnisujahu
-
1 dlriivjuustu
-
2 slkülma vett
- Täidis:
-
250 grohelist sparglit
-
1pott rukolat
-
250 gcrème fraîche'i
-
1 dlpiima või koort
-
2kanamuna
-
1 tltüümiani
-
0.5 tlsoola
-
näpuotsatäis purustatud musta pipart
-
2 dlriivitud juustu
Valmistamisjuhend
Mudi või, jahu ja riivitud juust sõrmedega teraliseks seguks. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlaseks taignaks. Vajuta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 24 cm) põhjale ja äärtesse. Tee kahvliga põhja sisse augud. Tõsta taigen täidise tegemise ajaks külma.
Loputa sparglid ja lõika varre küljest mõnesentimeetrine puine ja kõva osa ära. Koori spargleid nuppude poolt varre suunas liikuvaotsalise koorimisnoaga. Tükelda spargel ja jäta nupud alles. Keeda sparglit mõni minut väheses vees. Kurna.
Peenesta rukola. Sega crème fraîche, piim/koor ja munad ning maitseained. Lisa hulka riivitud juust, peenestatud rukola ja sparglitükid. Vala segu pirukapõhja peale. Aseta pinnale spargliotsad.
Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 35 minutit või seni, kui täidis on hüübinud.