Šokolaadivahukook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab tsitruseid, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Sõbrapäev, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Magustoit

Šokolaadivahukook

15 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 1 dl
    nisujahu
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) kakaopulbrit
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) soola
  • 3
    täidisega šokolaadiküpsist (nt Domino)
  • 60 g
    võid
  • 1.8 dl
    (1 3/4 dl) suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • Piimašokolaadi vaht:
  • 200 g
    piimašokolaadi
  • 3.5 dl
    (3 1/2 dl) vahukoort
  • soola
  • 1
    apelsini riivitud koor
  • 2
    želatiinilehte
  • 2 sl
    apelsinimahla
  • Valge šokolaadi vaht:
  • 200 g
    valget šokolaadi
  • 3.5 dl
    (3 1/2 dl) vahukoort
  • 2
    želatiinilehte
  • 2 sl
    vett
  • Peale:
  • 200 g
    valget šokolaadi
  • 2 dl
    vahukoort
 

Valmistamisjuhend

Määri lahtikäiva põhjaga vormi (läbimõõt 24–26 cm) servad võiga, kata põhi küpsetuspaberiga. Sega kausis kuivained. Sulata potis või ja lisa hulka suhkur. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Ära lase segul keema tõusta. Tõsta segu pliidilt ning lisa jahtunud segule munad. Tambi küpsised peeneks puruks. Sega küpsisepuru kuivainete hulka. Lisa hulka võisegu. Kalla tainas vormi ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas 20 minutit. Tõsta põhi jahedasse seisma. Tee valmis piimašokolaadi vaht. Peenesta šokolaad ja pane mikrolaineahju sobivasse kaussi. Vala peale 1 dl koort, lisa sool ja riivitud apelsinikoor. Sulata mikrolaineahjus 30 sekundi kaupa, kuni šokolaad on sulanud. Sega hoolikalt. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Vahusta ülejäänud koor. Kuumuta väikeses kausis apelsinimahl. Lisa kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega hästi läbi. Lisa želatiinilahus piimašokolaadisegule. Sega hulka ülejäänud vahukoor. Kalla vaht koogipõhjale. Lase 45 minutit hanguda. Peenesta teise vahukihi jaoks valge šokolaad. Pane šokolaad mikrolaineahju sobivasse kaussi, vala peale 1 dl koort ja sulata mikrolaineahjus täisvõimsusel 30 sekundit. Sega ühtlaseks. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Vahusta ülejäänud koor kohevaks. Kuumuta vesi keemiseni ning lisa hulka kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega hästi läbi. Lisa želatiinilahus valge šokolaadi segule, sega hoolikalt. Sega omavahel vahukoor ja šokolaadisegu. Kalla valge šokolaadi vaht ettevaatlikult tardunud piimašokolaadivahu peale. Lase koogil külmkapis vähemalt 4 tundi, kuid pigem öö läbi taheneda. Tee koogi pinnale valge šokolaadi glasuur. Tükelda šokolaad mikrolaineahju sobivas kausis, vala peale koor. Sulata 30 sekundi kaupa, vahepeal segades. Lase täiesti maha jahtuda. Kalla glasuur koogi peale.