
Liigitus
Šokolaadi-juustukook
18 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Mõnusas juustukoogis on peidus tume šokolaad, kohv ja toorjuust. Lase öö läbi hanguda ja söö kohvi kõrvale.
Koostisosad
- Põhi:
-
180 gküpsiseid
-
75 gmargariini
- Täidis:
-
4želatiinilehte
-
400 gmaitsestamata toorjuustu
-
1 purk(150 g) crème fraîche'i
-
2 dlsuhkrut
-
200 gtumedat šokolaadi
-
2 dlvahukoort
-
3 slkohvi
- Kaunistuseks:
-
kakaopulbrit
Valmistamisjuhend
Pane küpsised külmutuskotti ja purusta tainarulliga. Sulata margariin ja sega küpsisepuru hulka. Vajuta segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva põhjaga koogivormi (läbimõõt 24 cm). Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees.
Sega kausis kokku toorjuust, crème fraîche ja suhkur. Tükelda šokolaad ja sulata mikrolaineahjus või vesivannil. Sega soe šokolaad toorjuustusegu hulka. Vahusta koor. Kuumuta kohv väikeses kastrulis. Pigista vesi želatiinilehtedest välja ja lahusta lehed kuumas kohvis. Vala kohvisegu kogu aeg segades šokolaadi-toorjuustusegu hulka. Sega ettevaatlikult hulka vahustatud koor. Kalla täidis põhjale. Lase öö läbi hanguda. Kaunista koogi pind kakaopulbriga.