Šokolaadi-augukook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi

Šokolaadi-augukook

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Augukoogi mõte on koogi sisse tehtud aukudesse valatud täidis.

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    margariini
  • 2.5 dl
    suhkrut
  • 4
    kanamuna
  • 3 dl
    nisujahu
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) kakaopulbrit
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • Täidis:
  • 2 dl
    iirisekastet
  • 100 g
    valget šokolaadi
  • Kate:
  • 100 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 2 dl
    vahukoort
  • 1 dl
    tuhksuhkrut
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
  • 50 g
    valget šokolaadi
 

Valmistamisjuhend

Määri lahtikäiva põhjaga vormi servad (läbimõõt 23–24 cm) võiga kokku ja raputa riivsaiaga üle. Pane põhjale küpsetuspaber. Vahusta omavahel margariin ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, hoolikalt segades. Sega omavahel kuivained ja sõelu need muna-margariinivahu hulka. Sega tainas ühtlaseks ja kalla vormi. Küpseta põhja 175-kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit. Vajaduse korral kata kook küpsetamise lõpupoole küpsetuspaberiga. Lase koogil pisut jahtuda ning eemalda vormist. Tee jahtunud koogi sisse auke, nii et lükkad puulusika varre peaaegu koogipõhjani välja. Kuumuta iirisekaste ja tükelda hulka valge šokolaad. Sega ühtlaseks. Tõsta lusikaga kastet koogi peale. Jälgi, et kastet jõuab just aukudesse. Lase koogil vähemalt 3 tundi, kuid veel parem öö läbi maitsestuda.

Vahusta koor pehmeks vahuks. Sega tuhksuhkur ja vanillisuhkur toorjuustu hulka. Lisa koore hulka. Määri glasuur koogi peale. Tükelda valge šokolaad ja raputa koogi peale.