Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
1sibul
-
1küüslauguküüs
-
1 slõli
-
3 dlrisotoriisi
-
1 lvett
-
2köögiviljapuljongikuubikut või 3 sl köögiviljapuljongikontsentraati
-
1sidruni mahl
-
1sidruni riivitud koor
-
0.5 tlpurustatud musta pipart
-
0.5 dlriivitud parmesani
-
soovi korral pott sidrunmelissi
Valmistamisjuhend
Koori ja haki sibul ja küüslauguküüs. Kuumuta sibulat, küüslauku ja riisi õlis, kuni riis on läbipaistev. Kuumuta vesi ja lahusta selles puljongikuubik või puljongikontsentraat. Lisa kuum puljong hautamise ajal vähehaaval riisile. Hauta risotot mõõdukal temperatuuril aeg-ajalt segades ja puljongit lisades 20 minutit. Maitsesta risoto sidrunimahla, riivitud sidrunikoore, musta pipra ja riivitud parmesaniga. Soovi korral lisa risotole enne serveerimist veel parmesanilaaste. Sidrunirisotot võib pakkuda köögiviljade või kala kõrvale.