Sidrunirisoto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab tsitruseid, Itaalia, Pearoog

Sidrunirisoto

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1
    sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    õli
  • 3 dl
    risotoriisi
  • 1 l
    vett
  • 2
    köögiviljapuljongikuubikut või 3 sl köögiviljapuljongikontsentraati
  • 1
    sidruni mahl
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • 0.5 tl
    purustatud musta pipart
  • 0.5 dl
    riivitud parmesani
  • soovi korral pott sidrunmelissi
 

Valmistamisjuhend

Koori ja haki sibul ja küüslauguküüs. Kuumuta sibulat, küüslauku ja riisi õlis, kuni riis on läbipaistev. Kuumuta vesi ja lahusta selles puljongikuubik või puljongikontsentraat. Lisa kuum puljong hautamise ajal vähehaaval riisile. Hauta risotot mõõdukal temperatuuril aeg-ajalt segades ja puljongit lisades 20 minutit. Maitsesta risoto sidrunimahla, riivitud sidrunikoore, musta pipra ja riivitud parmesaniga. Soovi korral lisa risotole enne serveerimist veel parmesanilaaste. Sidrunirisotot võib pakkuda köögiviljade või kala kõrvale.