Sidruni-maasika kihiline magustoit
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piimatooted, Puuviljad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Sidruni-maasika kihiline magustoit

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Magustoiduks on lihtne valmistada kihiline magustoit ehk trifle. Alusta sidrunikreemist ja lase sel külmikus paar tundi taheneda, enne kui valmistad kooretäidise ja magustoidu kihid kokku paned.

Lisa

Koostisosad

  • 1 pakk
    (300 g) sidrunimuffineid
  • 0.5 l
    maasikaid
  • Sidrunikreem:
  • 4
    munakollast
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1 dl
    moosisuhkrut
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • 0.5 dl
    sidrunimahla
  • Kooretäidis:
  • 2 dl
    vahukoort
  • 1 purk
    (250 g) kohupiima
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 2 sl
    sidrunimahla
 

Valmistamisjuhend

Valmista sidrunikreem. Mõõda kastrulisse munakollased, suhkrud, sidrunikoor ja -mahl. Keeda väiksel kuumusel segades minut aega, kuni segu pakseneb. Vala kreem kaussi ja kata kilega. Lase külmikus paar tundi taheneda.

Vahusta kausis vahukoor. Sega hulka kohupiim, suhkur ja sidrunimahl. Lõika muffinid õhukesteks viiludeks. Puhasta ja tükelda maasikad. Lao pokaalidesse kihiti muffiniviile, kooretäidist, sidrunikreemi ja maasikaid. Lase mõni minut jahedas seista.