
Liigitus
Koostisosad
-
1.5 kgveise sisefileed
-
2 slvõid
-
1 tlsoola
-
purustatud musta pipart
- Täidis:
-
400 gšampinjone või 1 l metsaseeni
-
1 slõli
-
2 slsojakastet
-
1 slsinepit
-
2 slcrème fraîche´i
-
1 dlhakitud ürte (näiteks peterselli, basiilikut)
-
purustatud musta pipart
-
Sidumiseks küpsetusnööri
- Ahjujuurviljad:
-
1 kgporgandit
-
400 gpastinaaki
-
3sibulat
-
3 slõli
-
1 tlsoola
-
2 tlkuivatatud tüümiani
Valmistamisjuhend
Valmista ahjujuurviljad. Koori ja tükelda porgandid, pastinaagid ja sibulad. Laota juurviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisa õli, sool ja tüümian. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 30 minutit. Valmista täidis. Puhasta ja tükelda seened. Hauta seeni kuumal pannil, kuni neist on vedelik aurustunud. Lisa õli ja küpseta veel veidi aega. Lisa sojakaste, sinep ja crème fraîche. Hauta veidi ning lisa ürdid ja pipar. Lõika fileede kitsad otsad ära ja kasuta neid mõne muu toidu valmistamiseks. . Maitsesta filee sisekülg soola ja pipraga ning pane sinna ka täidist. Keera liha rulli ja seo küpsetusnööriga kinni. Maitsesta liha ka väljastpoolt soola ja pipraga. Kui fileetükk on suur, võid selle pooleks lõigata, et pruunistamine sujuks hõlpsamalt. Sulata pannil või ja pruunista selles kiiresti filee. Tõsta fileerull ahjuvormi. Lükka rulli sisse lihatermomeeter. Küpseta fileed 125-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 60 kraadi, umbes 25–30 minutit. Sel juhul on liha seest veel punakas. Kui soovid, et filee oleks läbi küpsenud, lase sisetemperatuuril tõusta 65–70 kraadini. Keera liha fooliumisse ja lase enne lahtilõikamist 15 minutit tõmmata. Paku juurde ahjujuurvilja.