Seemnetega caponata
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Pearoog

Seemnetega caponata

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Seemnetega täiendatud baklažaaniroog caponata sobib taimetoitlasele isegi põhiroaks. Maitsvad caponata\'t võid pakkuda ka liha, kana või kala juurde.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    värske baklažaan
  • 1 sl
    soola
  • 5 sl
    oliiviõli
  • 1
    punane sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1
    punane paprika
  • 1 purk
    (400/240 g) kirsstomati konservi
  • 1 dl
    vett
  • 2 sl
    punase veini äädikat
  • 2 sl
    kappareid
  • 1 sl
    suhkrut
  • Lisaks:
  • 0.5 dl
    seemneid, näiteks päevalille- või piiniaseemneid
 

Valmistamisjuhend

Loputa ja tükelda baklažaan. Tõsta tükid kurna ja raputa vahele soola. Lase pool tundi seista. Loputa baklažaanid, nõruta ja vajuta köögipaberiga kuivaks. Kuumuta pannil 4 sl oliiviõli ja küpseta baklažaanitükid kuldpruuniks. Tõsta kõrvale.

Koori ja haki punane sibul ja küüslauguküüned. Tükelda paprika. Lisa pannile ülejäänud õli ning sibul ja paprika ning sega, kuni aedviljad on pehmenenud. Lisa pannile kirsstomatid koos leemega ja ka konservipurgi loputusvesi. Lisa äädikas, kapparid ja suhkur.

Lase segul haududa umbes 10 minutit või kuni suurem osa vedelikust on haihtunud. Lisa hulka baklažaanitükid ja seemned.