Liigitus
Koostisosad
- Tainas:
-
100 gmargariini
-
3 dlnisujahu
-
1 tlsoola
-
1muna
-
2 slvett
- Täidis:
-
1 karpšampinjone (200 g)
-
1 pakkpeekonit (140 g)
-
0.5porrulauku
-
1 dlriivitud juustu
-
1 dlriivitud parmesani
-
2muna
-
2 dlkoort
-
1 slsinepit
-
veidi purustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Näpi pehme rasv ja jahu purulaadseks seguks. Lisa sool, muna ja vesi. Sega kiiresti ühtlaseks. Laota tainas rasvaga määritud pirukavormi (läbimõõduga u 24 cm) põhja ja servadele. Torka pirukapõhja kahvliga augud ja pane põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi. Puhasta ja viiluta seened. Haki peekon ja porrulauk. Prae peekon kuival pannil pruuniks. Lisa seened ja porrulauk. Prae, kuni porrulauk on pehme. Tõsta tulelt jahtuma.
Puista tainapõhjale riivitud juust. Vala üle peekoni-seeneseguga. Sega kausis kokku riivitud parmesan, munad, koor, sinep ja näpuotsatäis purustatud musta pipart. Vala segu täidisele. Küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud.