Šampinjoni-peekonipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab seeni, Sealiha, Eelroog

Šampinjoni-peekonipirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 100 g
    margariini
  • 3 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    soola
  • 1
    muna
  • 2 sl
    vett
  • Täidis:
  • 1 karp
    šampinjone (200 g)
  • 1 pakk
    peekonit (140 g)
  • 0.5
    porrulauku
  • 1 dl
    riivitud juustu
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • 2
    muna
  • 2 dl
    koort
  • 1 sl
    sinepit
  • veidi purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Näpi pehme rasv ja jahu purulaadseks seguks. Lisa sool, muna ja vesi. Sega kiiresti ühtlaseks. Laota tainas rasvaga määritud pirukavormi (läbimõõduga u 24 cm) põhja ja servadele. Torka pirukapõhja kahvliga augud ja pane põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi. Puhasta ja viiluta seened. Haki peekon ja porrulauk. Prae peekon kuival pannil pruuniks. Lisa seened ja porrulauk. Prae, kuni porrulauk on pehme. Tõsta tulelt jahtuma.

Puista tainapõhjale riivitud juust. Vala üle peekoni-seeneseguga. Sega kausis kokku riivitud parmesan, munad, koor, sinep ja näpuotsatäis purustatud musta pipart. Vala segu täidisele. Küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud.