Liigitus
Koostisosad
- Tainas:
-
100 gmargariini
-
3 dlnisujahu
-
1 tlsoola
-
1kanamuna
-
2 slvett
- Täidis:
-
1 karp(200 g) šampinjone
-
1 pakk(140 g) peekonit
-
0.5porrulauku
-
1 dlriivitud Emmentali juustu
-
1 dlriivitud parmesani
-
2kanamuna
-
2 dlkoort
-
1 slsinepit
-
purustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Sega pehme rasvaine ja jahu sõrmedega purutaoliseks seguks. Lisa sool, muna ja vesi. Sega kiiresti ühtlaseks. Vajuta tainas määritud pirukavormi (läbimõõt u 24 cm) põhjale ja äärtesse. Tee tainasse kahvliga augud ja tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi. Puhasta ja tükelda seened. Haki peekon ja porrulauk. Prae peekon kuival pannil pruuniks. Lisa pannile seened ja porru. Prae, kuni porru on pehmenenud. Tõsta jahtuma.
Raputa tainapõhjale riivitud Emmentali juust. Kalla peale peekoni-seenesegu. Sega kausis kokku riivitud parmesan, munad, koor, sinep ja pisut purustatud musta pipart. Kalla segu täidisele. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud.