Saksa jõulusai
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Saksa jõulusai

2 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    piima
  • 1 pakk
    kuivpärmi
  • 1 tl
    soola
  • 1 dl
    siirupit
  • 1
    kanamuna
  • 200 g
    margariini
  • 1 dl
    rosinaid
  • 0.5 dl
    mandlijahu
  • 1 pakk
    (65 g/tk) sukaadi
  • 0.5
    sidrunit
  • 9 dl
    nisujahu
  • Määrimiseks:
  • margariini
 

Valmistamisjuhend

Kuumuta ahi 200 kraadini. Lahusta pärm 42-kraadises piimas. Lisa sool, siirup, kanamuna, pehme margariin, rosinad, mandlijahu ja sukaad. Pese sidrun, riivi koor ja lisa tainale. Sõtku juurde jahu ning lase tainal soojas kohas umbes tund aega kerkida. Tainas võib jääda vedelavõitu. Määri 2 leivavormi rasvaga ja pane tainas vormidesse. Lase rätikuga kaetult veel pool tundi kerkida. Küpseta saiu umbes 30 minutit. Küpsetamise lõpupooles määri saiu paar korda sulatatud margariiniga. Kummuta leivad vormist välja jahtununa.