Röstitud veisefilee karamelliseeritud šalottsibulatega
1 tükki
” Mahlane veisepraad ja krõbedad sibulad saavad küpseks ühes vormis. Aromaatsed ja kaunid šalottsibulad sobivad veiseprae kaaslaseks.
Koostisosad
-
Karamelliseeritud sibulad
-
350 gšalottsibulaid
-
1 sploliiviõli
-
Marinaad sibulatele:
-
2 splfariinsuhkurt
-
1 sploliiviõli
-
1 spldijoni sinepit
-
dl½õunaäädikat
-
Veisepraad:
-
800 gveise välisfileed
-
tl½soola
-
tl½purustatud musta pipart
-
1 sploliiviõli
Valmistamisjuhend
Koori ja poolita šalottsibulad, Prae sibulaid pannil õlis, lõikepind allpool, kuni need kergelt pruunistuvad. Tõsta sibulad ahjuvormi põhjale, lõikepind allpool.
Sega marinaadi ained omavahel ja kalla sibulate peale.
Kuivata liha pind köögipaberiga. Hõõru liha soola ja pipraga ning pruunista praepannil õli sees. Torka lihatermomeeter liha kõige paksemasse kohta ning tõsta liha sibulate peale. Küpseta 125-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 60-65 kraadi. 60-kraadine liha on seest pigem roosakaspunane ja 65-kraadine liha on täiesti küps.
Lase lihal enne lahtilõikamist veerand tunnikest fooliumi või kaane all seista. Vormi põhjal oleva leeme võid kurnata läbi sõela ning anda lauale sibulate ja liha kõrvale.