Röstitud veisefilee karamelliseeritud šalottsibulatega
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%

Röstitud veisefilee karamelliseeritud šalottsibulatega

1 tükki

 

Mahlane veisepraad ja krõbedad sibulad saavad küpseks ühes vormis. Aromaatsed ja kaunid šalottsibulad sobivad veiseprae kaaslaseks.

Lisa

Koostisosad

  • Karamelliseeritud sibulad
  • 350 g
    šalottsibulaid
  • 1 spl
    oliiviõli
  • Marinaad sibulatele:
  • 2 spl
    fariinsuhkurt
  • 1 spl
    oliiviõli
  • 1 spl
    dijoni sinepit
  • dl
    ½õunaäädikat
  • Veisepraad:
  • 800 g
    veise välisfileed
  • tl
    ½soola
  • tl
    ½purustatud musta pipart
  • 1 spl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Koori ja poolita šalottsibulad, Prae sibulaid pannil õlis, lõikepind allpool, kuni need kergelt pruunistuvad. Tõsta sibulad ahjuvormi põhjale, lõikepind allpool.

Sega marinaadi ained omavahel ja kalla sibulate peale.

Kuivata liha pind köögipaberiga. Hõõru liha soola ja pipraga ning pruunista praepannil õli sees. Torka lihatermomeeter liha kõige paksemasse kohta ning tõsta liha sibulate peale. Küpseta 125-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 60-65 kraadi. 60-kraadine liha on seest pigem roosakaspunane ja 65-kraadine liha on täiesti küps.

Lase lihal enne lahtilõikamist veerand tunnikest fooliumi või kaane all seista. Vormi põhjal oleva leeme võid kurnata läbi sõela ning anda lauale sibulate ja liha kõrvale.