Rabarberi-mandlikook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Suvi, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Emadepäev, Eesti, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Läti, Poola, Skandinaavia

Rabarberi-mandlikook

12-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 100 g
    võid või margariini
  • 4 sl
    suhkrut
  • 2 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    kaerahelbeid
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1
    kanamuna
  • Täidis:
  • 4.5
    rabarberivart
  • 150 g
    mandlimassi
  • 50 g
    võid või margariini
  • 0.8 g
    suhkrut
  • 0.5 dl
    nisujahu
  • 2
    kanamuna
  • Peale puistamiseks:
  • tuhksuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Sega või, suhkur ja kuivained kas kausis sõrmede vahel või köögikombainis teraliseks seguks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks taignaks. Keera taigen toidukilesse ja lase toatemperatuuril seista, kuni täidist teed.

Loputa rabarberivarred ja tükelda. Mikserda omavahel mandlimass, pehme või, suhkur ning nisujahu. Lisa munad ja mikserda ühtlaseks seguks.

Suru taigen koogivormi (läbimõõt 28 cm) põhjale ja äärtesse.

Pane taigna peale rabarberitükid. Vala peale mandlisegu. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Kata küpsetis lõpupoole küpsetuspaberiga, et see ei hakkaks pealt kõrbema. Lase jahtuda. Kaunista tuhksuhkruga.