Punane kalapada
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Kala, Sisaldab tsitruseid, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Gluteenivaba, Laktoosivaba, Sisaldab kala

Punane kalapada

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Punane kalapada saab oma maitsed tomatitest ja ürtidest. Paku paja juurde küüslauguga maitsestatud majoneesi. Vaata ka videot küüslaugu käsitsemise kohta.

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    lõhefileed
  • 2
    porgandit
  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 75 g
    sellerit
  • 6
    väikest kartulit
  • 2 sl
    tomatipüreed
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 5 dl
    vett
  • 200 g
    passeeritud tomatit
  • 1
    loorberileht
  • 1 tl
    tüümiani
  • 1
    kalapuljongikuubik
  • 0.5
    sidruni mahl
  • 10
    musta oliivi
  • 1 tl
    soola
  • hakitud tilli
  • Lisaks:
  • 1 dl
    majoneesi
  • 1.5
    purustatud küüslauguküünt
 

Valmistamisjuhend

Eemalda lõhelt luud ja lõika filee suuremateks tükkideks. Raputa peale 1/2 tl soola. Koori aedviljad. Peenesta sibulad. Lõika seller ja kartulid tükkideks, porgandid sektoriteks.

Pane õli potti või paksu põhjaga kastrulisse. Lisa tomatipasta ja sibulad. Kuumuta paar minutit, samal ajal segades. Lisa vesi ja passeeritud tomatid, loorberileht, tüümian ja murenda hulka puljongikuubik. Lase keema ning lisa seller ja porgandid. Keeda umbes 5 minutit.

Lisa kartulid ja lase haududa, kuni kartulid on pehmed. Lisa kalatükid, oliivid ja sidrunimahl. Hauta, kuni kala on küps. Kui vaja, lisa soola ja haki peale tilli. Paku paja juurde küüslauguga maitsestatud majoneesi.