Prantsuse tomatipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Prantsuse, Eelroog

Prantsuse tomatipirukas

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 4.5 dl
    nisujahu
  • 0.5 tl
    soola
  • suhkrut
  • 125 g
    võid
  • 5 sl
    külma vett
  • Täidis:
  • 3 sl
    Dijoni sinepit
  • 3 dl
    riivjuustu
  • 6
    tomatit
  • 1 tl
    kuivatatud basiilikut
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • soola
  • 2
    purustatud küüslauguküünt
  • 3 sl
    oliiviõli
  • 3 sl
    hakitud basiilikut
  • kaunistuseks salatilehti
 

Valmistamisjuhend

Sega kausis jahu, sool ja suhkur. Sega käega hulka võitükid. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja lase umbes 1 tund külmikus seista.

Lõika tomatid õhukesteks viiludeks. Sega purustatud küüslauguküüned õliga. Rulli tainas õhukeseks ja pane määritud pirukavormi (läbimõõt 25–27 cm) põhja. Jäta tainapõhjale madalamad servad.

Määri põhjale sinep ja raputa peale riivjuust. Lao peale tomativiilud. Maitsesta tomatid soola, basiiliku ja pipraga. Piserda pinnale küüslauguõli. Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Serveeri leigelt. Enne serveerimist raputa peale hakitud basiilikut ja soovi korral kaunista salatilehtedega.