Prantsuse lambapada
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Vahemere, Prantsuse, Lambaliha, Sisaldab liha, Sisaldab lambaliha, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Suhkruvaba, Gluteenivaba, Laktoosivaba

Prantsuse lambapada

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1.2 kg
    maitsestatud tallepraadi
  • 2
    sibulat
  • 1
    küüslauk
  • 1
    värske porgand
  • veidi sellerit
  • 3 sl
    tomatipüreed
  • 5 dl
    lihapuljongit
  • 1 dl
     valget veini (soovi korral) 
  • 1.5
    rosmariinioksa
  • 1
    loorberileht
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • 1
    väike suvikõrvits
  • 1
    punane paprika
  • 1 dl
    oliive
 

Valmistamisjuhend

Lõika praad tükkideks. Pruunista tükid mitmes jaos kuumal pannil õlis ja tõsta pajanõu sisse.

Lõika küüslaugu ülemisest otsast viil maha ja pane tervena pajanõusse. Lisa tükeldatud porgand, seller, tomatipüree ja nii palju lihapuljongit (ja valget veini), et lihatükid on napilt sellega kaetud. Lisa maitseained ja pane pajanõu kõigepealt 30 minutiks 225 kraadini kuumutatud ahju.

Seejärel langeta temperatuur 175 kraadini, kata kaanega ja lase toidul umbes 2 tundi küpseda. Viiluta suvikõrvits, lõika paprika tükkideks ja tõsta oliivid nõrguma. Lisa aedviljad pajanõusse ja küpseta veel pool tundi.