Porgandihummus ja tortiljakrõpsud
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab teravilja, Sisaldab tsitruseid, Eelroog

Porgandihummus ja tortiljakrõpsud

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Porgandihummus sobib hästi leivamäärdeks või aedviljatoitu lisandiks. Sellesse võib kasta ka isetehtud tortiljakrõpse.

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    porgandit
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 purk
    (290/175 g) kikerherneid
  • 2 sl
    seesamiseemnepastat (tahini)
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.5 tl
    jahvatatud vürtsköömneid
  • Tortiljakrõpsud:
  • 2
    nisutortiljat
  • 1 sl
    oliiviõli
  • näpuotsaga gurmeesoola
 

Valmistamisjuhend

Valmista tortiljakrõpsud. Määri tortiljadele õli ja lõika need kolmnurkseteks tükkideks. Pane tortiljatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputa peale pisut gurmeesoola. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni krõpsud on kuldpruunid.

Koori porgandid ja lõika õhukesteks viiludeks. Keeda soolavees täiesti küpseks. Loputa külma veega ja nõruta. Tõsta porgandid köögikombaini, lisa kikerherned ja osa keeduveest. Lisa seesamiseemnepasta, sidrunimahl ja maitseained. Surista ühtlaseks pastaks. Kui vaja, vedelda kikerhernekonservi veega või porgandikeeduveega.