Liigitus
Porgandihummus ja tortiljakrõpsud
4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Porgandihummus sobib hästi leivamäärdeks või aedviljatoitu lisandiks. Sellesse võib kasta ka isetehtud tortiljakrõpse.
Koostisosad
-
250 gporgandit
-
2küüslauguküünt
-
1 purk(290/175 g) kikerherneid
-
2 slseesamiseemnepastat (tahini)
-
1 slsidrunimahla
-
0.5 tlsoola
-
0.5 tljahvatatud vürtsköömneid
- Tortiljakrõpsud:
-
2nisutortiljat
-
1 sloliiviõli
-
näpuotsaga gurmeesoola
Valmistamisjuhend
Valmista tortiljakrõpsud. Määri tortiljadele õli ja lõika need kolmnurkseteks tükkideks. Pane tortiljatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputa peale pisut gurmeesoola. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni krõpsud on kuldpruunid.
Koori porgandid ja lõika õhukesteks viiludeks. Keeda soolavees täiesti küpseks. Loputa külma veega ja nõruta. Tõsta porgandid köögikombaini, lisa kikerherned ja osa keeduveest. Lisa seesamiseemnepasta, sidrunimahl ja maitseained. Surista ühtlaseks pastaks. Kui vaja, vedelda kikerhernekonservi veega või porgandikeeduveega.