Ploomi-siirupisai
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Ploomi-siirupisai

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 3 dl
    hapupiima
  • 25 g
    pärmi
  • 1.5 dl
    ploomimarmelaadi
  • 1.5 tl
    soola
  • 1 sl
    aniisiseemneid
  • 2 dl
    täisteranisujahu
  • 7 dl
    nisujahu
  • 0.5 dl
    rapsiõli
  • Määrimiseks:
  • 2 sl
    siirupit
  • 2 sl
    vett
 

Valmistamisjuhend

Soojenda hapupiim käesoojaks. Sega hulka pärm, marmelaad ja maitseained. Lisa pidevalt segades täisterajahu ja osa nisujahust. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sõtku sitkeks tainaks. Lase 45 minutit kerkida.

Vormi jahuste käte vahel saiaks ning lase 15 minutit kerkida.

Küpseta saia 175-kraadise ahju alumises osas umbes tund aega. Kui küpsetamise lõpuni on veel 15 minutit, pintselda sai üle siirupiveega.