Ploomi-kaneeliküpsetis
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi

Ploomi-kaneeliküpsetis

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Ploomine kaerahelbeküpsetis on lihtne ja iga kord sama maitsev magustoit. Paku ploomi-kaneeliküpsetist kuumalt koos vanillijäätisega.

Lisa

Koostisosad

  • 6
    ploomi
  • 1 sl
    kartulitärklist
  • 3 sl
    fariinsuhkrut
  • 1 tl
    kaneeli
  • Purusegu:
  • 2 dl
    kaerahelbeid
  • 4 sl
    mandlijahu
  • 1 sl
    fariinsuhkrut
  • 50 g
    margariini
 

Valmistamisjuhend

Pese ja poolita ploomid. Eemalda kivid ja lõika ploomid sektoriteks. Sega ploomid kausis kartulitärklise, fariinsuhkru ja kaneeliga. Jaga ploomisegu kas nelja väikse vormi või ühe suure ahjuvormi põhjale. Sega kokku kaerahelbed, mandlijahu ja fariinsuhkur. Sega hulka pehme margariin ja näpi purutaoliseks seguks. Tõsta purusegu ploomide peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit. Paku vanillijäätisega.