Piparkoogitainas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Munavaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Rahvusvaheline

Piparkoogitainas

70 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1.5 dl
    siirupit
  • 1.5 dl
    piima
  • 2.5 dl
    suhkrut
  • 1 sl
    soodat
  • 100 g
    margariini või võid
  • 1 tl
    jahvatatud nelki
  • 1 tl
    kaneelipulbrit
  • 8 dl
    nisujahu
 

Valmistamisjuhend

Kuumuta siirup, piim ja suhkur keemiseni. Tõsta kastrul tulelt, lisa sooda, või ja maitseained. Lase jahtuda. Lisa jahu jahtunud segule ning sega ühtlaseks massiks. Tainas võib jääda pehmeks, kuna see taheneb ja paisub külmas seistes edasi. Mässi tainas toidukilesse ja lase vähemalt mõni tund või eelistatult järgmise päevani seista. Võid ka taina tükk aega varem valmis teha ja hoida seda sügavkülmas. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas õhukeseks ja lõika vormidega tainast piparkoogid. Lao piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 6–7 minutit. Lase enne ahjuplaadilt eemaldamist jahtuda.