Liigitus
Koostisosad
- Tainas:
-
500 gpraetud hakkliha
-
1 dlriivsaia
-
2 dlvett või köögikoort
-
1sibul
-
1 slõli või margariini
-
1 tlsoola
-
0.2 tlmusta pipart
-
1muna
- Täidis:
-
4kõvaks keedetud muna
Valmistamisjuhend
Keeda munad. Sega kausis riivsai ja vedelik ning lase paisuda. Koori, haki ja pruunista sibul. Lisa riivsaiale ülejäänud koostisosad, välja arvatud keedetud munad. Pressi segu õliga määritud küpsetuspaberile umbes 30 cm pikkuseks pikerguseks plaadiks. Koori munad. Aseta munad pikkupidi hakklihaplaadi keskele.Tõsta pikkpoisi servad munade peale ja vormi märgade kätega pikaks pätsiks. Tõsta pikkpoiss küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Võid puistata pinnale veidi riivsaia.
Nõuanne! Munad ei pragune keetes, kui lased kraanist potti munade peale kuuma vett. Tõsta pott pliidile ja kuumuta keemiseni. Keeda mune tasasel tulel 10 minutit. Vala keeduvesi ära ning pane munad külma vette. Mune kiirelt jahutades ei tõmbu munakollane pealt tumedaks ning koored tulevad kergelt lahti.