
Liigitus
Pepperonilasanje
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Pepperonilasanje on mahlane klassik, mis saab uut iseloomu tex-mex-juustust. Pepperonilasanje maitseb hästi värske salatiga.
Koostisosad
- Pepperoni-hakklihakaste:
-
1 slõli
-
1sibul
-
50 gpepperoniviile
-
1 purk(400 g) purustatud tomateid
-
0.5 dlvett
-
2 sltomatipastat
-
1 slpunase veini äädikat
-
1 slfariinsuhkrut
-
1 tlpunet
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
400 ghakkliha
- Juustukaste:
-
3 slmargariini
-
4 slnisujahu
-
7 dlpiima
-
0.5 pakki(75 g) tex-mex-riivjuustu
- Peale:
-
25 gpepperoniviile
-
0.5 pakki(75 g) tex-mex-riivjuustu
- Lisaks:
-
9lasanjeplaati
Valmistamisjuhend
Koori ja peenesta sibul. Prae hakkliha pannil. Lisa sibul. Lõika kääridega hulka pepperoniviilud.
Lisa pannile purustatud tomatid ja ka pisut purgi loputusvett. Lisa tomatipasta, punaveiniäädikas ja maitseained. Keeda umbes 15 minutit. Tõsta kaste jahtuma. Valmista juustukaste. Soojenda kastrulis rasvaine ja lisa hulka jahu. Lase keema tõusta. Lisa piim ja sega ühtlaseks. Keeda segades, kuni kaste pakseneb. Sega hulka osa riivjuustust. Tõsta lasanjevormi põhja 1/4 hakklihakastet ja 1/4 juustukastet. Pane peale 3 lasanjeplaati. Tee veel kaks samasugust kihti. Vala peale ülejäänud hakkliha- ja juustukaste. Pane pinnale pepperoniviilud ja ülejäänud riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Enne serveerimist lase 15 minutit fooliumi all tõmmata.