Pepperonilasanje
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Itaalia, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Pastatoidud, Varu aega, Keskmine raskusaste

Pepperonilasanje

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Pepperonilasanje on mahlane klassik, mis saab uut iseloomu tex-mex-juustust. Pepperonilasanje maitseb hästi värske salatiga.

Lisa

Koostisosad

  • Pepperoni-hakklihakaste:
  • 1 sl
    õli
  • 1
    sibul
  • 50 g
    pepperoniviile
  • 1 purk
    (400 g) purustatud tomateid
  • 0.5 dl
    vett
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 1 sl
    punase veini äädikat
  • 1 sl
    fariinsuhkrut
  • 1 tl
    punet
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 400 g
    hakkliha
  • Juustukaste:
  • 3 sl
    margariini
  • 4 sl
    nisujahu
  • 7 dl
    piima
  • 0.5 pakki
    (75 g) tex-mex-riivjuustu
  • Peale:
  • 25 g
    pepperoniviile
  • 0.5 pakki
    (75 g) tex-mex-riivjuustu
  • Lisaks:
  • 9
    lasanjeplaati
 

Valmistamisjuhend

Koori ja peenesta sibul. Prae hakkliha pannil. Lisa sibul. Lõika kääridega hulka pepperoniviilud.

Lisa pannile purustatud tomatid ja ka pisut purgi loputusvett. Lisa tomatipasta, punaveiniäädikas ja maitseained. Keeda umbes 15 minutit. Tõsta kaste jahtuma. Valmista juustukaste. Soojenda kastrulis rasvaine ja lisa hulka jahu. Lase keema tõusta. Lisa piim ja sega ühtlaseks. Keeda segades, kuni kaste pakseneb. Sega hulka osa riivjuustust. Tõsta lasanjevormi põhja 1/4 hakklihakastet ja 1/4 juustukastet. Pane peale 3 lasanjeplaati. Tee veel kaks samasugust kihti. Vala peale ülejäänud hakkliha- ja juustukaste. Pane pinnale pepperoniviilud ja ülejäänud riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Enne serveerimist lase 15 minutit fooliumi all tõmmata.