Peekoni ja ploomiga täidetud praeliharullid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Veiseliha, Sisaldab mett, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba

Peekoni ja ploomiga täidetud praeliharullid

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    veise rostbiifi või sisefileed
  • 1 tl
    soola
  • mõnuga purustatud musta pipart
  • 1 sl
    võid praadimiseks
  • Täidis:
  • 1 pakk
    (170 g) peekonit
  • 1
    sibul
  • 1 pakk
    pehmeid kuivatatud ploome (250 g)
  • 1 dl
    hakitud peterselli
  • sulgemiseks kokteiltikke
  • Lisaks:
  • 3 dl
    vett
  • 1.5 dl
    täidlast punaveini
  • 2 sl
    sojakastet
  • 1 sl
    vedelat mett
  • 1 tl
    kuivatatud tüümiani
  • Paksendamiseks:
  • 2 dl
    vahukoort
  • 1 sl
    nisujahu
 

Valmistamisjuhend

Lõika liha ristikiudu viiludeks. Vasarda viilud õhemaks ning maitsesta soola ja pipraga. Haki peekon väikesteks tükkideks ja prae pruuniks. Tõsta peekon pannilt ära. Koori ja haki sibul ning kuumuta seda peekonirasvas. Tõsta lihaviiludele peekoni-sibulasegu, ploome ja peterselli. Keera rulli ja sulge rullid kokteiltikuga. Pruunista rulle pannil võis, paar tükki korraga. Tõsta rullid kaanega patta. Lisa vesi, punane vein, sojakaste, mesi ja tüümian. Hauta kaane all umbes tund aega, kuni liha on mure. Kui vaja, lisa vedelikku. Tõsta rullid leemest välja. Sega jahu koore hulka ja lisa segu leemele. Keeda pidevalt segades viis minutit. Maitse. Tõsta rullid kastmesse ja kuumuta.