Liigitus
Koostisosad
-
1 kgveise rostbiifi või sisefileed
-
1 tlsoola
-
mõnuga purustatud musta pipart
-
1 slvõid praadimiseks
- Täidis:
-
1 pakk(170 g) peekonit
-
1sibul
-
1 pakkpehmeid kuivatatud ploome (250 g)
-
1 dlhakitud peterselli
-
sulgemiseks kokteiltikke
- Lisaks:
-
3 dlvett
-
1.5 dltäidlast punaveini
-
2 slsojakastet
-
1 slvedelat mett
-
1 tlkuivatatud tüümiani
- Paksendamiseks:
-
2 dlvahukoort
-
1 slnisujahu
Valmistamisjuhend
Lõika liha ristikiudu viiludeks. Vasarda viilud õhemaks ning maitsesta soola ja pipraga. Haki peekon väikesteks tükkideks ja prae pruuniks. Tõsta peekon pannilt ära. Koori ja haki sibul ning kuumuta seda peekonirasvas. Tõsta lihaviiludele peekoni-sibulasegu, ploome ja peterselli. Keera rulli ja sulge rullid kokteiltikuga. Pruunista rulle pannil võis, paar tükki korraga. Tõsta rullid kaanega patta. Lisa vesi, punane vein, sojakaste, mesi ja tüümian. Hauta kaane all umbes tund aega, kuni liha on mure. Kui vaja, lisa vedelikku. Tõsta rullid leemest välja. Sega jahu koore hulka ja lisa segu leemele. Keeda pidevalt segades viis minutit. Maitse. Tõsta rullid kastmesse ja kuumuta.